Tag Archives: berita

Tyra Banks Dapat Gelar dari Harvard!

Tyra Banks Dapat Gelar dari Harvard!

indosiar.com. Apa yang tidak bisa dilakukan Tyra Banks ini? Ia adalah supermodel, pemandu acara televisi populer, penulis buku best seller, aktris dan pengusaha. Kini Tyra Banks dapat menambahkan sebuah gelar dari perguruan tinggi bergengsi AS, Universitas Harvard pada daftar keberhasilannya yang panjang ini.

Wanita cantik yang berusia 32 tahun ini mendapatkan ijazah dari program Owner/President Management di Harvard Business School pada Jumat pekan lalu. Tyra terlihat begitu bangga ketika memamerkan ijazahnya dalam fotonya yang di-posting dalam kicauannya di akun twitter-nya yang bertuliskan Smiling ear2ear on the Harvard Business School campus w/ my diploma!

Tyra sebenarnya drop out dari perguruan tinggi ketika berusia 17 tahun agar bisa mengejar karier model-nya, namun akhirnya kembali kuliah pada tahun 2010. Ia memilih jurusan bisnis di Harvard lantaran percaya bisa membuatnya lebih mampu mengelola perusahaan produksinya, Bankable Productions.

tyra, harvard, banks, tyra banks, dari, dapat, banks dapat, gelar, gelar dari, dapat gelar, dari harvard, gossip, indosiar, hollywood tyra, html, berita, challenge, yang, supermodel, dalam, hollywood, korea, drama, recaptcha, tewas, banks hollywood, pembunuhan, bisa, pada, erguruan, dari perguruan, tinggi, perguruan tinggi, cantik, berusia, berusia tahun, business, harvard business, school, business school, sukses, hollywood harvard, harvard supermodel,

Fiza akui sayang dan cintakan Shahrizal

Fiza akui sayang dan cintakan Shahrizal

Pelakon Fiza Elite dikatakan atau digosipkan mempunyai hubungan dengan Shahrizal. Namun belum ada lagi komen Fiza mengenai ini. Tapi mengikut portal GUA yang dipetik, Fiza memang betul-betul sayang dan cintakan Shahrizal banget. Korang masih tak percyaa ke? nah ni komen sebenar Fiza terhadap Shahrizal….

“Saya memang sayang dan cintakan Shahrizal. Dia memang baik dan ambil berat tentang saya. Dia banyak bersama saya sepanjang berada di Australia. Lama-lama, memang saya ada menyimpan perasaan sayang terhadap dia”, ujar Fiza.

Jangan panik dulu wahai kaun Adam semua, admin pasti korang tak nak lihat Fiza berdampingan dengan Shahrizal tu yang mempunyai rekod ‘terbaik’ dalam percintaan. Hehe. Sebab kata-kata Fiza itu adalah gambaran untuk watak Fiza dalam drama Atas Nama Cinta lakonannya dengan Shahrizal. Auww..

fiza, artis, shahrizal, sayang, cintakan, sayang cintakan, cintakan shahrizal, akui, fiza akui, akui sayang, gambar, yang, malaysia, artis malaysia, gossip, gossip artis, izyan, berita, gambar artis, video, anak, dengan, pelakon, feedburner, memang, berita artis, perkahwinan, malaysia gambar, cinta, kini, siti, nurhaliza, siti nurhaliza, saya, percuma, hiburan, malaysia berita, februari, terbaru, http, post, neelofa, baru, gosip, gosip artis, indonesia, artis gossip, bogel, media, atom, artis atom, stats, kekasih, suami, sazzy, falak, sazzy falak, januari, disember, november, oktober, september, ogos, julai, april, elite, fiza elite, dengan shahrizal

Nora Danish sambut Halloween

Nora Danish sambut Halloween

Hangat dah penuh sensitif betul isu yang telah timbul akibat pelakon Nora Danish meng’upload’ gambar dirinya dengan seorang kawan pergi menyambut sambutan Halloween baru-baru ni.

Agak memeranjatkan kenapa Nora pergi menyambut perayaan tue erk? dalam info yang diterima, Halloween ni diasaskan dari All Saint Day yang dirayakan pada 1 November dan dari itu, malam penyucian atau All Hallow Eve dirayakan pada 31 Okt sebagai persiapan menyambut All Saint Day.

Gambar diatas diambil di dalam Facebook milik Nora Danish, disana ramai juga yang menyokong dan juga ada yang membangkang aka tidak setuju. Apa yang kita tahu sebagai seorang muslim, kita tidak seharusnya merayakan perayaan yang tidak disuruh oleh agama.

Apa kurang agama kita? banyak lagi perayaan dalam agama kita yang ternyata lebih indah dan penuh berkat. Apa-apa pun diharap Nora tidak lagi menyambut perayaan ini dimasa akan datang untuk kebaikkan peminat-peminat Nora yang sentiasa menyokong Nora. Peace World!

Nora Danish, sambut, Halloween, nora, artis, Danish, Nora Danish, halloween, sambut, Danish sambut, sambut halloween, gambar, malaysia, artis malaysia, gosip, gosip artis, berita, gambar artis, berita artis, video, malaysia gambar, malaysia berita, november, menyambut, perayaan, tidak, kita, hiburan, indonesia, artis gosip, kini, peminat, lagi, pergi, panas, gosip gambar, pelakon, media, filem, pergi menyambut, baru, menyambut perayaan, perayaan dalam, dari, saint, pada, sebagai, juga, juga yang, menyokong, agama kita, Hangat, sensitif, betul, isu, timbul, akibat, pelakon Nora Danish, mengupload, gambar, memeranjat, All Saint Day, malam, penyucia, All Hallow Eve, persiapan, menyambut, peminat, menyokong, Nora