216017.jpg

Angelina Jolie Suka Bikin Pesta

216017.jpg

Angelina Jolie Suka Bikin Pesta

Angelina Jolie Voight (lahir 4 Jun 1975) merupakan pelakon wanita seksi dan juga sukarelawan UNHCR yang terkenal dari Amerika Syarikat. Beliau telah memenangi tiga anugerah Golden Globe dan sebuah Oscar sebagai “Pelakon Pembantu Wanita Terbaik” bagi lakonannya dalam filem “Girl, Interrupted“. Pada Julai 2005, Jolie telah menjadi pelakon wanita ketiga menyertai kelab berprestij yang dipanggil “Kelab $20 Juta” (“$20 Million Club“) apabila beliau meminta bayaran sebanyak AS$20 juta untuk filem “Mr and Mrs Smith”. Ahli-ahli kelab ini termasuk pelakon wanita terkenal, iaitu Cameron Diaz dan Julia Roberts.

Kehidupan Peribadi

Jolie telah melalui dua perkahwinan iaitu dengan pelakon-pelakon Johnny Lee Miller pada 1995 dan Billie Bob Thornton pada tahun 2000. Beliau agak malang kerana tidak dianugerahkan cahaya mata.

Sewaktu masih berkahwin dengan Billie Bob Thornton, beliau telah mengambil keputusan untuk mengambil seorang anak angkat. Oleh itu pada 10 Mac 2002, beliau telah mengambil anak angkatnya yang pertama bernama Maddox yang dilahirkan di Kemboja. Maddox telah memberi harapan yang baru kepada beliau, namun ia telah menyebabkan perselisihan faham dengan bapanya. Bapanya terkilan kerana Jolie telah merahsiakan pengambilan anak angkatnya itu, seolah-olah ingin menjauhkan “anaknya” daripadanya. Pada Julai tahun yang sama, Jolie telah meminta untuk menggugurkan nama bapanya iaitu Voight secara sah.

Disamping itu, perhubungan dengan suaminya juga semakin renggang. Sewaktu sibuk melaksanakan tugas kemanusiaannya di merata dunia, Billie pula ingin menceburi semula bidang musik. Pada 27 Mei 2003, Jolie telah bercerai dengan suaminya yang kedua. Selepas bercerai, Jolie telah mengambil seorang anak angkat perempuan bernama Sahara daripada Habsyah.

Sewaktu pengfileman Mr & Mrs Smith, Jolie mula intim dengan pelakon gandingannya iaitu Brad Pitt. Brad Pitt yang pada ketika itu masih berkahwin dengan Jennifer Aniston begitu menyayanginya sehinggakan sanggup bercerai dengan isterinya. Terdapat khabar angin yang menyatakan beliau dan Brad Pitt telah berkahwin secara senyap pada November 2005 dalam satu majlis perkahwinan adat agama Buddha kerana Jolie adalah penganut Buddha yang kuat. Namun khabar ini telah dinafikan oleh Brad Pitt. Kemudian pada Januari 2006 cerita baru telah disebarkan iaitu Jolie sedang mengandung anak kelahirannya. Pada bulan Mac tahun yang sama beliau selamat melahirkan anaknya yang pertama, seorang bayi perempuan yang diberi nama Shiloh Nouvel Jolie-Pitt.

Menjadi ibu dari enam anak ternyata membuat Angelina Jolie jadi suka berpesta. Karena dalam satu tahun ia harus mempersiapkan enam pesta ulang tahun maka acara rutin ini menjadi kesenangan tersendiri buat aktris yang sekarang sedang disibukkan dengan pembuatan film SALT ini.

“Hampir sepanjang tahun kami selalu merayakan ulang tahun. Memang benar-benar kacau tapi nyatanya kami selalu bisa mengatasinya – kami cuma ingin bersenang-senang. Sekarang anak-anak saya yang lebih tua sudah mulai ikut mempersiapkan pesta ulang tahun buat adik-adik mereka. Acara rutin itu jadi salah satu kebahagiaan dalam hidup saya,” ungkap Angelina seperti diberitakan ContactMusic.

Walaupun pesta ulang tahun adalah saat-saat yang menyenangkan tapi Angelina Jolie dan Brad Pitt sadar bahwa tugas mereka sebagai orang tua harus tetap mereka jalankan. Mereka selalu berusaha meluangkan waktu untuk keenam anak-anak mereka. Pendidikan juga hal yang selalu mereka tekankan pada anak-anak mereka termasuk soal agama walaupun Angelina dan Brad mengaku tak terlalu religius.

Angelina Jolie Suka musik, Angelina Jolie Suka mtv, Angelina Jolie Suka berita, Angelina Jolie Suka Web, Angelina Jolie Suka galeri, Angelina Jolie Suka foto, Angelina Jolie Suka penulis lagu, Angelina Jolie Suka juri, Angelina Jolie Suka filem, Angelina Jolie Suka terbaru, Angelina Jolie Suka album, Angelina Jolie Suka aktris, Angelina Jolie Suka fesyen, Angelina Jolie Suka model, Angelina Jolie Suka model antarabangsa, Angelina Jolie Suka bergaya, Angelina Jolie Suka menawan, Angelina Jolie Suka hebat, Angelina Jolie Suka tubuh cantik, Angelina Jolie Suka badan fit, Angelina Jolie Suka tubuh fit, Angelina Jolie Suka badan langsing, Angelina Jolie Suka hos, Angelina Jolie Suka popular, Angelina Jolie Suka myspace, Angelina Jolie Suka youtube, Angelina Jolie Suka Pop, Angelina Jolie Suka penari, Angelina Jolie Suka tagged,  Angelina Jolie Suka yahoo massanger, Angelina Jolie Suka blog, Angelina Jolie Suka menarik, Angelina Jolie Suka bintang, Angelina Jolie Suka wajah, Angelina Jolie Suka rahsia, Angelina Jolie Suka berpesta, Angelina Jolie Suka hiburan, Angelina Jolie Suka terkini, Angelina Jolie Suka seksi, Angelina Jolie Suka gaya, Bf1

Leave a Reply

Your email address will not be published.